Plus Icon

Over NLtraining

Sinds 2005 is NLtraining één van de grootste taalaanbieders in Nederland. Of je nu al heel lang in Nederland woont of hier nog maar net bent, of je geboren bent in Nederland of in een ander land: iedereen kan bij ons terecht voor een geschikte cursus!

Company Image
Onze missie en visie

NLtraining biedt toepasbare en toegankelijke trainingen in taal en andere vaardigheden, waardoor de zelfredzaamheid in de samenleving wordt vergroot.

Dit is in lijn met onze visie: "Iedereen kan meedoen in de Nederlandse samenleving!"

Kernwaarden
  • Vindingrijk
  • Kwaliteit
  • Inclusief
  • Betrokken
  • Speels

Onze cursussen

Wij geven niet alleen Nederlandse lessen en inburgeringscursussen, maar ook andere cursussen, zoals Digitale Vaardigheden. Veel van onze cursussen zijn gratis omdat de gemeente de kosten ervan dekt. Soms moet je wel een kleine bijdrage betalen, bijvoorbeeld voor de boeken.

Inburgeringscursussen zijn niet gratis. Hiervoor heb je een lening nodig van DUO. We kunnen je helpen met dit proces. Klik hieronder om te zien welke cursussen we bij jou in de buurt geven!

Bekijk hier onze cursussen

Leslocaties

Onderdeel van een goed leerklimaat is de locatie. Daarom besteden we veel aandacht aan onze leslocaties. Ze zijn goed bereikbaar en hebben ruime, lichte lokalen met goede voorzieningen. Er is vaak een taalcafé voor koffie, thee en ontmoetingen. Onze locaties zijn verspreid door het hele land.

Onze projecten

Met ons brede scala aan projecten, waaronder Taaloffensief, Taal+, en inburgeringstrajecten, laten we zien dat we op alle fronten actief zijn. Ontdek hieronder al onze projecten waar wij aan meewerken.
Onze projecten
Plus Icon

Onze aanpak

In opdracht van gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven verzorgen wij cursussen gericht op het verbeteren van de Nederlandse taal, zowel Nederlands als eerste taal (NT1) als Nederlands als tweede taal (NT2). Deze trajecten zijn gericht op het verhogen van het taalniveau en het verbeteren van de participatie in buurt en wijk, of op het werk. Onze inzet is altijd om onze deelnemers in een goed leerklimaat de Nederlandse taal te leren, wat hen vele nieuwe mogelijkheden en kansen biedt. Wij helpen hen deze kansen te pakken! Deze inzet, overtuiging en ervaring hebben ervoor gezorgd dat wij een echte NL-aanpak hebben ontwikkeld.

Company Image
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer