Begeleiding van onze docenten

Onze docenten krijgen veel vrijheid, maar ook begeleiding. Om de cursisten en zichzelf naar een hoger niveau te tillen, investeren wij structureel in de deskundigheid van onze docenten. Wij zien docenten als de basis van onze school. De docent is immers de dagelijkse contactpersoon van de cursist, de motivator én de regisseur van het leerproces. Niet voor niets is 93,4% van de docenten tevreden met ons als werkgever.

Onze begeleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

Question Mark Icon

Begeleiding

Voordat de docent begint met lesgeven, wordt hij of zij gekoppeld aan een van onze plusdocenten, ervaren NT2-docenten met coachingsvaardigheden. Deze plusdocent helpt de docent met een introductie in de materialen en het project, maar helpt de docent ook met verdere ontwikkeling.

Docenten krijgen begeleiding en adviezen van de plusdocent. De plusdocent steunt de docenten door hun lessen te observeren, vervolgadvies te schrijven en ontwikkelpunten te delen. Ook kunnen docenten lessen bijwonen van andere docenten, of workshops volgen die aansluiten bij hun ontwikkelpunten. De ontwikkeling van de docent wordt bijgehouden door de plusdocent.
Begeleiding

Ontwikkeling

Ieder jaar organiseren wij een conferentie met cursussen en workshops van grote namen in ons werkveld voor de docenten. Hiernaast bieden we docenten de mogelijkheid om deel te nemen aan regionale workshops over onderwerpen waar behoefte aan is.

Innovatie

Ons werkveld staat niet stil, en wij nemen graag een actieve rol aan in de ontwikkelingen. Om deze reden hebben wij een fonds opgezet: ons Innovatiefonds maakt het voor docenten mogelijk om nieuwe lesmethoden te ontwikkelen en om pilots te starten. Zo is er op dit moment een boek in ontwikkeling door een van onze medewerkers.

Dit samen maakt dat wij docenten op elke manier ondersteunen in hun ontwikkeling. Wij streven naar de perfecte balans tussen ondersteuning en vrijheid, zodat docenten hun eigen lesstijl kunnen optimaliseren en de perfecte leer-/werkatmosfeer gecreëerd wordt voor docent en deelnemer.

OntwikkelMei 2023

Bekijk hier de aftermovie van OntwikkelMei 2023. Het was een inspirerende dag! Sta jij hier volgend jaar ook tussen? Word dan onze collega! Ga naar nltraining.nl/vacatures en kom erbij!