Melding

Op dit moment kan je je nog niet aanmelden voor de volgende opleiding. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de start van de volgende opleiding? Meld je dan hier aan voor de externe nieuwsbrief en volg ons op sociale media!

Plus Icon

Docentenopleiding NT2 bij NLtraining

Wil jij ook impact maken en NT2-docent worden bij NLtraining? Dat kan! Bij NLtraining kan je intern de docentenopleiding volgen. Dit traject bestaat uit leren en werken tegelijk. De opleiding wordt verzorgd door een erkende aanbieder. Je wordt vakinhoudelijk en didactisch opgeleid, waardoor je vakkennis opdoet én je didactische vaardigheden ontwikkelt. Als bewijs daarvan verwerf je bij succesvolle afronding het erkende 'Certificaat NT2-docent' en kan je aan de slag bij één van onze 150 leslocaties.

Company Image

Praktische informatie

• De opleiding wordt verzorgd door docenten van een erkende opleiding. NLtraining werkt samen met de VU-NT2, de Hogeschool van Amsterdam en Windesheim Zwolle.
• De lessen van de opleiding vinden plaats op de locaties van deze opleider of onze hoofdlocatie in Utrecht.
• Om in aanmerking te komen voor de opleiding, moet je in het bezit te zijn van een afgeronde HBO- of academische opleiding. De werving en selectie worden door NLtraining gedaan.
• Er zijn gemiddeld 20 plekken per opleiding beschikbaar. Vaak beginnen de aanmeldingen een half jaar voor aanvang van de opleiding. Hoe vaak een opleiding van start gaat, verschilt per jaar. Houd onze sociale media en externe nieuwsbrief in de gaten om te weten wanneer de inschrijvingen open gaan.

Opbouw van de opleiding

De opleiding tot NT2-docent bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte:
- Theorie: NT2-kennis opdoen in de lessen gegeven door erkende aanbieder.
- Praktijk: stage lopen.

Tijdens de opleiding heb je één dagdeel per week school. De studiebelasting van de gehele opleiding is ongeveer 700 uur, inclusief praktijkuren. Met praktijkuren wordt ervaring opdoen in de NT2-praktijk bedoeld: stage of werk. De studiebelasting per week bedraagt gemiddeld 20 uur.

De stage is opgebouwd in vier fases:

 

Fase 1: Leren en kennismaken met het vak. Je observeert veel in de les van je stagebegeleider. Je bereidt al korte lesonderdelen voor.

Fase 2: Leren en beginnen met lesgeven. Je observeert je stagebegeleider en je gaat meer lesonderdelen zelf verzorgen.

Fase 3: Leren en zelfstandig lesgeven onder begeleiding. Jij geeft volledige lessen. De stagebegeleider blijft aanwezig, geeft feedback en is eindverantwoordelijk voor de groep.

Fase 4: Leren en zelfstandig lesgeven. Je krijgt jouw eigen groep om les aan te geven. De begeleiding is nu meer op afstand.

 

Wat krijg je?

  • Vergoeding voor de opleiding en begeleiding.
  • Baangarantie: een verbintenis van 2 jaar vanaf de start van de opleiding. Na certificering krijg je een contract van minimaal 26 uur per week (bestaande uit 18 uur lesgeven en 8 uur voorbereidings- en administratietijd).
  • Je wordt betaald voor de lessen die je zelfstandig geeft, ook tijdens je stage.
  • Een inspirerende en betekenisvolle werkplek waar je echt het verschil kan maken in het leven van de cursisten.

 

Heb je geen afgeronde HBO- of academische opleiding maar wel ervaring in het onderwijs? Je kan alle informatie over certificering vinden op de website van de beroepsverenigingen, zoals info over de EVC-procedure.