Rijnmond - Beste Taaltrajecten

De beste taaltrajecten die je verder brengen in de Regio Rijnmond is een meerjarige aanbesteding van non-formele trajecten volwasseneneducatie taal- reken en digitale vaardigheden. Deze trajecten zijn bedoeld om de taalvaardigheden van de inwoners in de WEB regio Rijnmond te verbeteren en de laaggeletterdheid te verminderen.

We bieden drie sporen aan. Het eerste spoor is Taal en Ontwikkeling. Dit is een speciaal spoor voor ouders/verzorgers die minimaal één kind verzorgen. Het doel van dit spoor is verhoging van het taalniveau van de ouder/verzorger, maar ook de betrokkenheid bij het leren van het kind. Door dit spoor leren ouders/verzorgers bijvoorbeeld om gesprekken met docenten te voeren, een kind te helpen met huiswerk en voor te lezen.

Het tweede spoor is Taal en Gezondheid. Dit spoor is speciaal opgesteld voor potentiele deelnemers die gezonder willen leven of meer informatie willen krijgen over hun gezondheid. Het doel van dit traject is taalverhoging, maar ook betere gezondheid en meer beweging. Daarnaast leren deelnemers bijvoorbeeld om gesprekken te voeren met de dokter en een bijsluiter te lezen.

Het laatste traject, Taal en Werk, is opgesteld voor potentiele deelnemers met afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook voor iedereen die (bijna) werk heeft. Het doel van dit spoor is taalverhoging en je positie verbeteren. Deelnemers leren te solliciteren, sollicitatiebrieven te schrijven, en bijvoorbeeld zich te presenteren bij een (nieuwe) werkgever. 

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer