Banenmarkt en Taaldorp

In elke regio wordt jaarlijks een Taaldorp en een Banenmarkt georganiseerd om de brug naar de praktijk te verlagen. Onze jaarlijkse evenementen zijn niet alleen een verplichting onder de Wet Inburgering, maar ook een feestelijke kans om praktijkgericht leren een flinke boost te geven voor al onze deelnemers!

We willen onze deelnemers de kans geven om de arbeidsmarkt te verkennen met spannende workshops, speeddates voor sollicitaties en inspirerende gastlessen van werkgevers en ervaringsdeskundigen. Onlangs vond in Westland een geweldig Taaldorp plaats dat zelfs op tv te zien was! Docent Annette Noordzij vertelt:

‘‘Studenten van het ROC en deelnemers kwamen naar het Fletcher Hotel, één van onze leslocaties. De studenten maakten allerlei hoekjes: huisarts, apotheek, gemeentehuis, bedrijf, school, restaurant, markt en reisbureau. De deelnemers kregen een afstreepkaart mee en konden bij de hoekjes kaartjes met situaties pakken en uitspelen met de studenten. Er ontstonden levendige gesprekken en de afstreepkaarten werden volgeschreven met leuke opmerkingen als, “kan goed spreken” en “leuk gesprek”. De plaatselijke televisie kwam een kijkje nemen en 's avonds om 18:00 uur was er een leuke reportage te zien op WOS (de Westlandse televisie). Het was een succes!’’

Bekijk de reportage van WOS hieronder:

Informatieflyer Banenmarkt

 

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer