Uitbreiding gratis taallessen in Zuid-Holland Centraal

Vanaf september 2022 biedt NLtraining gratis taallessen aan voor alle inwoners van Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar-Voorschoten en Lansingerland.

De trajecten vallen onder de WEB-aanbesteding die NLtraining gegund heeft gekregen door de gemeente Zoetermeer voor de komende periode. Het gaat om formele trajecten voor zowel NT2’ers als NT1’ers in het kader van participatie, opleiding en werk. Er is keuze uit twee soorten trajecten: een korte training voor NT2’ers die nog onder A2 niveau scoren en graag de taal willen leren voor participatie en zelfredzaamheid. Dit is een langere training voor NT2’ers (vanaf startniveau A1). De andere is voor NT1’ers die graag hun taal willen verbeteren voor werk en/of opleiding.

Voorwaarden om in te schrijven zijn: 18+ en niet-inburgeringsplichtig. Klik op deze link om jezelf of iemand in je omgeving in te schrijven. Na inschrijving volgt er een intake waarin het startniveau van de kandidaat bepaald wordt en waarin het meest passende traject voor deze persoon gekozen wordt.

De lessen starten in september 2022.

Meer informatie na de intake.