Taalbanenmarkt 2021

Naast Nederlandse les helpen we onze deelnemers ook graag met een volgende stap: het vinden van werk in Nederland. Onze Rotterdamse collega’s organiseren hiervoor jaarlijks een taalbanenmarkt. Tijdens de taalbanenmarkt hebben 60 deelnemers workshops bijgewoond, tips gekregen over solliciteren en werkgevers ontmoet.

Aafje Hulpthuis vertelde over werken in de thuiszorg, en via werk.nl konden de deelnemers een competentietest doen. Uitzendbureau Olympia was er met hun expertisecentrum Olympia Werkvertrouwen, die gespecialiseerd zijn in een match vinden tussen werkgevers en potentiële werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wil je advies over (leer)banen, solliciteren, scholingstrajecten en de arbeidsmarkt, ga dan naar het Leerwerkloket. Weet je al wat voor werk je wil doen, maar niet wat je aan doet tijdens het sollicitatiegesprek? Vraag dat maar aan Dress for Success, die klaar staan voor alle Rotterdammers. Met negen winkels vol kleding en kledingadvies helpen ze mensen om hun droombaan te krijgen.

Wij kijken terug op een geslaagde taalbanenmarkt en hebben nu al zin in de volgende. Wil je ook deel uitmaken van de volgende taalbanenmarkt? Neem dan contact op met onze Rotterdamse collega’s, via rotterdam@nltraining.nl. Wil je meer weten over onze partners? Kijk dan op hun websites: Aafje Hulpthuis, Buitenwerk, Dress for Success, Leerwerkloket, Olympia Werkvertrouwen en Rijnmond Bouw.