Lintje van de stad Rotterdam voor vrijwilliger Jan-Willem!

Afgelopen jaar was het Jaar van de Taal in Rotterdam. In het teken van dit thema heeft de stad lintjes uitgedeeld aan taalvrijwilligers die zich inzetten voor Rotterdam en haar inwoners. Wij mochten ook een vrijwilliger nomineren, dus kreeg onze taalvrijwilliger Jan-Willem een meer dan verdiende onderscheiding voor al zijn harde werk.

Projectleiders Manou en Carlos: “Door de jaren heen heeft hij zich ontwikkeld tot een zeer bekwame taalvrijwilliger en helpt hij ook cursisten buiten de onze taalschool om bijvoorbeeld aan het werk te komen, of met zaken die te maken hebben met instanties of administratie. We zijn heel blij en dankbaar dat we zo'n topper bij ons hebben werken en we hopen dat hij nog lang bij ons blijft, zeker nu we naar de nieuwe inburgering overgaan.”

Jan-Willem werkt al 8 jaar voor NLtraining: hij is begonnen bij VluchtelingenWerk als taalvrijwilliger en is toen met de krimp overgestapt naar ons om ook bij ons te ondersteunen in de taalgroepen.

Zelfs in de moeilijkste tijden van corona heeft hij ons en de docenten en cursisten ondersteund. Beste Jan-Willem: geniet van deze onderscheiding!

Ben je dol op de Nederlandse taal en wil je nieuwe Nederlanders helpen? Kijk dan eens bij onze vacature voor taalvrijwilligers, en wie weet help jij een nieuwe lichting landgenoten zich thuis te voelen!