Feestelijk ondertekenmoment Inburgering Amsterdam

Het is officieel: gisteren hebben wij met wethouder Marjolein Moorman en onze partners NewBees en de VU de contracten van Gemeente Amsterdam ondertekend. Per 1 januari 2022 gaan wij gezamenlijk de B1- en Z-route verzorgen in Amsterdam.

“Wij hebben heel veel zin om met elkaar deze samenwerking aan te gaan” zegt Meike Binnendijk, teamleider op dit project. “Met onze partners kunnen wij inburgeraars een traject op maat bieden, zodat zij zo goed en snel mogelijk hun weg weten te vinden in onze maatschappij.”

Dat is ook precies het doel van de nieuwe Wet inburgering. Door de regie terug te leggen bij de gemeenten en meer aandacht te besteden aan participatie, krijgen inburgeraars een alomvattend integratietraject dat hen ondersteunt in de vloeiende overgang naar het werken en leven in Nederland.

Als expert op het gebied van inburgering en verwerving van de Nederlandse taal ondersteunen wij dit traject met cursussen op maat. Door de lessen aan te passen op het niveau en de bezigheden van de inburgeraar krijgen ze relevante en uitdagende lessen die direct toepasbaar zijn in hun dagelijks leven.

Vanaf 1 januari start de nieuwe Wet inburgering. NLtraining zal de B1- en Z-route verzorgen. NewBees verzorgt het partipatiegedeelte en de VU verzorgt trajecten voor de snelle leerders naar B1. Projectleider Moniek Schrama gaat dit project leiden.