Eerste groepen Nieuwe Wet Inburgering gestart

De eerste twee inburgeringsgroepen volgens de Nieuwe Wet Inburgering zijn gestart bij NLtraining in Zaandam.

Docenten Karen en Michèle begeleiden vier dagdelen per week een Z-route groep en docenten Rob en Helena de eerste B1-route groep. Het zijn allebei enthousiaste groepen die blij zijn dat ze nu de eerste stappen (en bij sommigen al sprongen) in het Nederlands kunnen zetten.
Ook in Leiden is er een groep voornamelijk afkomstig uit Syrië, met de Z-route begonnen. Ze maakte kennis met NewBees NL voor hun participatie-uren.
De Nieuwe Wet Inburgering zou aanvankelijk al in januari van start gaan maar werd uitgesteld tot het najaar. Het doel van de Wet inburgering 2021 is dat inburgeringsplichtigen zo snel mogelijk meedoen in Nederland en dat ze daarnaast zo snel mogelijk werk vinden. De inburgeringsplichtigen leren bij NLtraining de Nederlandse taal op een niveau waarmee ze zich goed kunnen redden. Daarnaast krijgen ze participatie-uren waardoor ze zo optimaal mogelijk aan de samenleving mee kunnen doen. Er zijn 3 routes: de B1-route, de onderwijsroute en de zelfredzaamheidsroute. Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM) is onderdeel van alle leerroutes.
Behalve in Gemeente Leiden en Gemeente Zaanstad zijn deze maand bij NLtraining ook groepen in Gemeente Arnhem, Gemeente Gouda en Gemeente Westland gestart. In Gemeente Amsterdam en Gemeente Dordrecht gaan in oktober eveneens groepen beginnen.