Ambassadeur Daniel Abraham Gebru is Paralympisch Kampioen!

 Vanochtend is Daniel Abraham Gebru als eerste over de finishlijn gekomen bij de wegtijdrit. Na jaren keihard trainen is dit beloond met een meer dan verdiend goud op de Paralympische Spelen.

Daniel is als vluchteling uit Ethiopië via Eritrea in Nederland terecht gekomen. In de jaren waarin hij wachtte op duidelijkheid van de IND over zijn status als vluchteling in Nederland, sprong hij vaak op de fiets om tijd te verdrijven en zijn situatie te ontvluchten. Dit ging zo goed, dat hij op professioneel niveau verder kon.

Omdat Daniel geboren is met een onderontwikkeld been fietst hij mee met de Paralympische Spelen, in de categorie C5. Deze categorie is voor de atleten die het minst last hebben van hun handicap.

Vandaag was de tweede wedstrijd van Daniel: afgelopen vrijdag werd hij vijfde bij de baantijdrit. Aankomende donderdag is zijn laatste wedstrijd, de wegwedstrijd. We gaan ook dan weer voor hem duimen. 

NOS over zijn overwinning.

Als ambassadeur van NLtraining vertelt Daniel zijn succesverhaal aan nieuwe vluchtelingen en werkt hij mee aan ons programma NLsport en Participatie, om nieuwe Nederlanders te helpen met dagbesteding, gezondheid en het vinden van aansluiting.