Start en doe mee!

Sinds de coronacrisis bewegen mensen in Nederland een stuk minder. Geïnspireerd door onze ambassadeur Daniel Abraham Gebru hebben we een lesprogramma opgesteld voor alle docenten dat sport integreert in het lesprogramma. Start en doe mee!

Onze ambassadeur Daniel Abraham Gebru is hard aan het trainen voor de Paralympische Spelen eind augustus 2021. In tegenstelling tot Daniel, zitten veel van ons al een jaar thuis, bewegen we minder dan normaal en leven we volgens de laatste nieuwsberichten ‘ongezonder’. Daarom trappen we vandaag af met het wekelijkse lesprogramma gericht op bewegen en gezond leven: Start & doe mee! Elke week verschijnt er een leuke activerende werkvorm of energizer op onze website in het kader van bewegen, sporten, gezond eten, gezond leven en voldoende rust nemen. Dit zijn thema’s waar Daniel ook dagelijks mee bezig is ter voorbereiding van de Spelen. Elke docent, vrijwilligers, stagiaire, medewerker of andere geïnteresseerde kan hier gebruik van maken. Doe mee!

We gebruiken hiervoor het bekende ‘VUT-model’: voorbereiden (V), uitvoeren (U) en terugkijken (T). Het zijn korte opdrachten. De opdrachten kunnen in de klas of buiten. In de volgende les blik je terug op de opdracht. Per les ben je er maximaal 15 minuten mee bezig. Je kunt het gebruiken aan het begin of aan het einde van je les.

De deelnemers maken aan het einde een Mijn FIT-plan om actief aan de slag te blijven na deze periode. Wat is er allemaal in hun omgeving te doen? Wat nemen ze mee?

Start en doe mee! Week 18

Start en doe mee! Week 18

Time 5 juli 2021
Start en doe mee! Week 17

Start en doe mee! Week 17

Time 4 juli 2021
Start en doe mee! Week 16

Start en doe mee! Week 16

Time 3 juli 2021
Start en doe mee! Week 15

Start en doe mee! Week 15

Time 2 juli 2021
Start en doe mee week 14

Start en doe mee week 14

Time 1 juli 2021