Home

NLsport & Participatie

Sport verbindt mensen en is een goede manier om de participatie te bevorderen. In 2017 is NLtraining gestart met dit succesvolle programma. Er wordt ingezet op 3 domeinen: Inspiratie door topsporters, Nederlands leren & bewegen en Bewegen in de klas. Het programma kan gecombineerd worden met elke Nederlands taalcursus.

Video's

Onze particperende sporters

Daniel Abraham Gebru

Daniel Abraham Gebru

Wielrennen

Daniel is professioneel wielrenner bij BEAY cycling Club en komt voor Nederland uit bij het onderdeel paracycling. Hij is Olympisch en Wereldkampioen. Hij weet mensen te raken met zijn verhaal en is een echte ambassadeur voor ons programma!

Ignisous Gaisah

Ignisous Gaisah

Atletiek

Na een indrukwekkende carrière, waaronder wereldkampioen verspringen indoor, is Ignisous nu bezig met een opleiding voor sportmanager. Door zijn ervaringen kan de uit Ghana afkomstige sporter vele mensen inspireren.

Akwasi Frimpong

Akwasi Frimpong

Skeleton

Akwasi was het verhaal van de afgelopen winterspelen! Als eerste Ghanees nam hij op het onderdeel skeleton deel aan de olympische spelen. In Ghana geboren en opgegroeid in Amsterdam weet hij wat het is om vanuit een grote achterstand te komen tot succes!

Nahom Desale

Nahom Desale

Wielrennen

Nahom is in 2015 in Nederland gekomen, heeft zijn inburgering B1 gehaald, zijn rijbewijs en is gelukkig in Nederland. De wil op profrenner te worden heeft hem veel gebracht. Zijn inzet motiveert vele jonge Eritreeërs om kansen te pakken!

Mijn docent had persoonlijke aandacht voor mij! Ik heb snel mijn Nederlands kunnen verbeteren.

- Brahim -

Onze locaties