Home

Samen in beweging

Start & doe mee!
Onze ambassadeur Daniel Abraham Gebru is hard aan het trainen voor de Paralympische Spelen eind augustus 2021. In tegenstelling tot Daniel, zitten veel van ons al een jaar thuis, bewegen we minder dan normaal en leven we volgens de laatste nieuwsberichten ‘ongezonder’. Daarom trappen we vandaag af met het wekelijkse lesprogramma gericht op bewegen en gezond leven: Start & doe mee! Elke dinsdag verschijnt er een leuke activerende werkvorm of energizer op onze website in het kader van bewegen, sporten, gezond eten, gezond leven en voldoende rust nemen. Dit zijn thema’s waar Daniel ook dagelijks mee bezig is ter voorbereiding van de Spelen. Elke docent, vrijwilligers, stagiaire, medewerker of andere geïnteresseerde kan hier gebruik van maken. Doe mee!

We gebruiken hiervoor het bekende ‘VUT-model’: voorbereiden (V), uitvoeren (U) en terugkijken (T). Het zijn korte opdrachten. De opdrachten kunnen in de klas of buiten. In de volgende les blik je terug op de opdracht. Per les ben je er maximaal 15 minuten mee bezig. Je kunt het gebruiken aan het begin of aan het einde van je les.

De deelnemers maken aan het einde een Mijn FIT-plan om actief aan de slag te blijven na deze periode. Wat is er allemaal in hun omgeving te doen? Wat nemen ze mee?

Video's

Onze participerende sporters

Daniel Abraham Gebru

Daniel Abraham Gebru

Wielrennen

Daniel is professioneel wielrenner en komt voor Nederland uit bij het onderdeel paracycling. Hij is Olympisch en Wereldkampioen. Hij weet mensen te raken met zijn verhaal en is een echte ambassadeur voor ons programma!

Mijn docent had persoonlijke aandacht voor mij! Ik heb snel mijn Nederlands kunnen verbeteren.

- Brahim -

Onze locaties