Taalhulp bij het behalen van het VCA Basisveiligheidscertificaat

Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Locatie: Amsterdam
Projectleider: Roos Kooijman
participatie@nltraining.nl

Steeds meer bedrijven verlangen van hun werknemers en onderaannemers dat ze VCA gecertificeerd zijn. Met een VCA Basisveiligheidscertificaat laat iemand zien dat hij de regelgeving omtrent veiligheid, gezondheid en milieu kent en daardoor op een veilige en gezonde manier zijn werk kan doen. 

Voor veel nieuwe Nederlanders is het jargon dat bij het VCA Basisveiligheidscertificaat hoort moeilijk. Het examen wordt daardoor een obstakel. Ter voorbereiding op dit examen verzorgen wij een cursus van twintig weken. In deze cursus leren de deelnemers onder begeleiding van een taal- en vakdocent alle taal- en vakkennis die zij nodig hebben om het examen succesvol te maken en daarna optimaal voorbereid aan het werk te gaan. Er wordt gewerkt met lesmateriaal dat de deelnemers rechtstreeks naar het examen begeleidt en het traject wordt afgesloten met een serie oefenexamens.

Ook in uw gemeente of voor uw bedrijf kunnen wij dit traject verzorgen. Voor vrijblijvende informatie kunt u een bericht sturen naar participatie@nltraining.nl.

Participatie in uw gemeente? participatie@nltraining.nl
De Nederlandse Taalshow
Verschillende locaties

Op ons verzoek heeft De Nederlandse Taalshow vier keer een interactieve voorstelling voor de cursisten, taalmaatjes, buren, familie en partners van NLtraining en NLeducatie verzorgd.

Lees meer
Taaltraining gericht op Werk
Utrecht

Een taal leer je niet alleen in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Daarom is het doen van een taalstage een belangrijk onderdeel van de Taaltraining gericht op Werk. Alles wat de cursisten tijdens de lessen leren kunnen ze op hun taalstage direct in de praktijk toepassen. 

Lees meer
De Taalhuisdocent: bijzondere ondersteuning voor het Taalhuis Lekstroom
Ijsselstein

NLeducatie ondersteunt het Taalhuis Lekstroom in een gezamenlijke aanpak van laaggeletterdheid. Een Taalhuis is een laagdrempelige plek waar mensen terecht kunnen met al hun vragen over de Nederlandse taal en om er te oefenen.

Lees meer
Bekijk alle projecten > Alle projecten

Onze vestigingen: