Begeleiding naar werk met de NLSpreekWijzer

Opdrachtgever: Gemeente Zaanstad
Locatie: Zaandam
Projectleider: Meike Binnendijk
participatie@nltraining.nl

In samenwerking met de gemeente Zaanstad en VluchtelingenWerk zijn wij gestart met de NLSpreekWijzer. Twee groepen deelnemers met een vluchtelingenachtergrond doorlopen een door de gemeente verzorgde arbeidsmarkttraining. Eén groep bestaat uit reeds ingeburgerde deelnemers en één groep uit deelnemers die deze training naast hun inburgeringstraject volgen. Zodoende wordt het traject op verschillende niveaus aangeboden.

De gemeente koppelt de deelnemers aan een arbeidsplaats voor werk of stage. Tegelijkertijd leren ze tijdens de training de vaardigheden die ze nodig hebben als werknemer, zoals netwerken en personal branding. Met de NLSpreekWijzer sluiten wij met extra taallessen op de trainingen aan. De taallessen zijn gericht op een snelle uitbreiding van de mondelinge vaardigheden in de context van werk. De opdrachten en vragen passen bij situaties die de deelnemers op hun werkplek tegenkomen. Daarbij is er ook veel aandacht voor het uitbreiden van de woordenschat.

Wij ondersteunen ook graag uw arbeidsmarkttrainingen. Voor vrijblijvende informatie kunt u mailen naar participatie@nltraining.nl.

Participatie in uw gemeente? participatie@nltraining.nl
De Nederlandse Taalshow
Verschillende locaties

Op ons verzoek heeft De Nederlandse Taalshow vier keer een interactieve voorstelling voor de cursisten, taalmaatjes, buren, familie en partners van NLtraining en NLeducatie verzorgd.

Lees meer
Taaltraining gericht op Werk
Utrecht

Een taal leer je niet alleen in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Daarom is het doen van een taalstage een belangrijk onderdeel van de Taaltraining gericht op Werk. Alles wat de cursisten tijdens de lessen leren kunnen ze op hun taalstage direct in de praktijk toepassen. 

Lees meer
De Taalhuisdocent: bijzondere ondersteuning voor het Taalhuis Lekstroom
Ijsselstein

NLeducatie ondersteunt het Taalhuis Lekstroom in een gezamenlijke aanpak van laaggeletterdheid. Een Taalhuis is een laagdrempelige plek waar mensen terecht kunnen met al hun vragen over de Nederlandse taal en om er te oefenen.

Lees meer
Bekijk alle projecten > Alle projecten

Onze vestigingen: