Extra taalbegeleiding voor MBO-studenten

Opdrachtgever: NLtraining
Locatie: Leiden
Projectleider: Saskia van Wijk
participatie@nltraining.nl

Een MBO-diploma vergroot de kans op het vinden van werk en opent zo deuren naar de toekomst. Voor veel NT2-cursisten is het daarom een aantrekkelijke en logische vervolgstap na het behalen van het inburgeringsdiploma of staatsexamen NT2.

In de praktijk blijkt echter dat het taalniveau van de opleidingen voor veel studenten een obstakel is. Ze begrijpen het vakjargon onvoldoende en lopen vast bij opdrachten. Ondanks taalondersteuning vanuit de opleiding blijft het voor de studenten lastig om mee te komen met het veronderstelde niveau. Niet zelden leidt dit tot het vroegtijdig verlaten van de opleiding.
 

Onder de naam NLsupport MBO bieden wij de taalbegeleiding die de studenten nodig hebben om de opleiding succesvol te kunnen doorlopen. De deelnemers overhandigen ons de opdrachten waarmee zij moeite hebben, waarna wij een passend taaltraject samenstellen. Dit is een traject dat aansluit op de specifieke taalvragen van de student en op de inhoud van de opleidingen. De studenten ervaren onze trajecten als een waardevolle ondersteuning van de opleiding en een ferme stap dichter bij het behalen van het MBO-diploma. Wilt u meer informatie over NLsupport MBO? Voor vrijblijvende informatie kunt u mailen naar participatie@nltraining.nl.

Participatie in uw gemeente? participatie@nltraining.nl
De Nederlandse Taalshow
Verschillende locaties

Op ons verzoek heeft De Nederlandse Taalshow vier keer een interactieve voorstelling voor de cursisten, taalmaatjes, buren, familie en partners van NLtraining en NLeducatie verzorgd.

Lees meer
Taaltraining gericht op Werk
Utrecht

Een taal leer je niet alleen in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Daarom is het doen van een taalstage een belangrijk onderdeel van de Taaltraining gericht op Werk. Alles wat de cursisten tijdens de lessen leren kunnen ze op hun taalstage direct in de praktijk toepassen. 

Lees meer
De Taalhuisdocent: bijzondere ondersteuning voor het Taalhuis Lekstroom
Ijsselstein

NLeducatie ondersteunt het Taalhuis Lekstroom in een gezamenlijke aanpak van laaggeletterdheid. Een Taalhuis is een laagdrempelige plek waar mensen terecht kunnen met al hun vragen over de Nederlandse taal en om er te oefenen.

Lees meer
Bekijk alle projecten > Alle projecten

Onze vestigingen: