Taalles voor Amsterdamse installateurs van zonnepanelen

Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Locatie: Amsterdam
Projectleider: Roos Kooijman
participatie@nltraining.nl

In de gemeente Amsterdam volgen statushouders taallessen waarin ze voorbereid worden op het werk dat zij gaan doen. NLtraining verzorgt deze intensieve trajecten waarin deelnemers in vier weken een zogeheten ‘taalboost’ krijgen. Toekomstige installateurs van zonnepanelen leren de woordenschat die zij voor hun werk nodig hebben. Ook werken zij aan het opdoen van algemene werknemersvaardigheden als deelnemen aan werkoverleggen, rapporteren en klantgesprekken voeren.

Hoe zij dit toepassen in de praktijk, leggen de deelnemers vast in een videodagboek. De deelnemers zijn dan ook constant, zowel in als buiten de les, actief bezig met de taal.

Wij stellen graag voor elke sector of branche een passend lespakket samen. Wilt u meer weten over branchegerichte taaltrajecten? Voor vrijblijvende informatie kunt u mailen naar participatie@nltraining.nl

Participatie in uw gemeente? participatie@nltraining.nl
De Nederlandse Taalshow
Verschillende locaties

Op ons verzoek heeft De Nederlandse Taalshow vier keer een interactieve voorstelling voor de cursisten, taalmaatjes, buren, familie en partners van NLtraining en NLeducatie verzorgd.

Lees meer
Taaltraining gericht op Werk
Utrecht

Een taal leer je niet alleen in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Daarom is het doen van een taalstage een belangrijk onderdeel van de Taaltraining gericht op Werk. Alles wat de cursisten tijdens de lessen leren kunnen ze op hun taalstage direct in de praktijk toepassen. 

Lees meer
De Taalhuisdocent: bijzondere ondersteuning voor het Taalhuis Lekstroom
Ijsselstein

NLeducatie ondersteunt het Taalhuis Lekstroom in een gezamenlijke aanpak van laaggeletterdheid. Een Taalhuis is een laagdrempelige plek waar mensen terecht kunnen met al hun vragen over de Nederlandse taal en om er te oefenen.

Lees meer
Bekijk alle projecten > Alle projecten

Onze vestigingen: