Taalstages in Leiden: succesvol en leuk!

Opdrachtgever: Gemeente Leiden
Locatie: Leiden
Projectleider: Saskia van Wijk
participatie@nltraining.nl

In de gemeente Leiden verzorgen wij duale trajecten in de vorm van taalstages. Onze visie is dat het heel belangrijk is om een onderdeel te zijn van de samenleving. Onze cursisten gaan daarom niet alleen naar school, maar ze zijn daarnaast ook actief tijdens een taalstage. Door dit te doen, oefenen cursisten de taal in de praktijk, leren ze de Nederlandse gebruiken beter kennen, krijgen ze werkervaring en bouwen ze een netwerk op.

Cursisten die stage kunnen lopen, melden zich aan voor een oriënterend gesprek met onze Participatiecoach. Op basis van eerder opgedane werkervaring en opleidingsachtergrond, heeft zij een indruk van wat voor stage het best bij de deelnemer past.

Vervolgens zoekt de participatiecoach een stageplaats van zes maanden voor minimaal één dagdeel per week voor de deelnemer. Aan het einde van de stage vindt er een eindgesprek plaats tussen de participatiecoach, de deelnemer en de aanbieder van de stageplek. Er wordt besproken of er een mogelijkheid is tot duurzame inzetbaarheid van de deelnemer als werknemer of als vrijwilliger.

Onze ervaring is dat cursisten echt een ‘boost’ krijgen van de stage. Het geeft zelfvertrouwen en het taalniveau gaat met sprongen vooruit!

Meer weten over taalstages? Voor vrijblijvende informatie kunt u mailen naar participatie@nltraining.nl.

Participatie in uw gemeente? participatie@nltraining.nl
De Nederlandse Taalshow
Verschillende locaties

Op ons verzoek heeft De Nederlandse Taalshow vier keer een interactieve voorstelling voor de cursisten, taalmaatjes, buren, familie en partners van NLtraining en NLeducatie verzorgd.

Lees meer
Taaltraining gericht op Werk
Utrecht

Een taal leer je niet alleen in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Daarom is het doen van een taalstage een belangrijk onderdeel van de Taaltraining gericht op Werk. Alles wat de cursisten tijdens de lessen leren kunnen ze op hun taalstage direct in de praktijk toepassen. 

Lees meer
De Taalhuisdocent: bijzondere ondersteuning voor het Taalhuis Lekstroom
Ijsselstein

NLeducatie ondersteunt het Taalhuis Lekstroom in een gezamenlijke aanpak van laaggeletterdheid. Een Taalhuis is een laagdrempelige plek waar mensen terecht kunnen met al hun vragen over de Nederlandse taal en om er te oefenen.

Lees meer
Bekijk alle projecten > Alle projecten

Onze vestigingen: