De Nederlandse Taalshow

Opdrachtgever: NLtraining
Locatie: Verschillende locaties

Op ons verzoek heeft De Nederlandse Taalshow vier keer een interactieve voorstelling voor de cursisten, taalmaatjes, buren, familie en partners van NLtraining en NLeducatie verzorgd. Dit was een groot succes. Hoewel de shows pas om 10.00 uur begonnen, waren de eerste aanwezigen er vaak al om 8.30 uur. De Nederlandse Taalshow is een theater/spelprogramma speciaal voor mensen die de Nederlandse taal leren en voor wie het leuk vindt om met taal te spelen. 

Deelnemers worden uitgedaagd om op het podium opdrachten te doen, terwijl de rest van het publiek actief meedoet. Wij zijn heel blij met de grote opkomst en de positieve reacties. Voor ons is dit het teken om in de toekomst nog veel vaker dit soort bijeenkomsten te organiseren om zo mensen in informele setting bij elkaar te brengen. Heeft u ideeën hierover en wilt u met ons samenwerken? Voor vrijblijvende informatie kunt u mailen naar participatie@nltraining.nl.

Participatie in uw gemeente? participatie@nltraining.nl
Taaltraining gericht op Werk
Utrecht

Een taal leer je niet alleen in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Daarom is het doen van een taalstage een belangrijk onderdeel van de Taaltraining gericht op Werk. Alles wat de cursisten tijdens de lessen leren kunnen ze op hun taalstage direct in de praktijk toepassen. 

Lees meer
De Taalhuisdocent: bijzondere ondersteuning voor het Taalhuis Lekstroom
Ijsselstein

NLeducatie ondersteunt het Taalhuis Lekstroom in een gezamenlijke aanpak van laaggeletterdheid. Een Taalhuis is een laagdrempelige plek waar mensen terecht kunnen met al hun vragen over de Nederlandse taal en om er te oefenen.

Lees meer
Taalstages in Leiden: succesvol en leuk!
Leiden

In de gemeente Leiden verzorgen wij duale trajecten in de vorm van taalstages.

Onze visie is dat het heel belangrijk is om een onderdeel te zijn van de samenleving.

Lees meer
Bekijk alle projecten > Alle projecten

Onze vestigingen: