Taaltraining gericht op Werk

Opdrachtgever: Gemeente Utrecht
Locatie: Utrecht
Projectleider: Len Koolen
participatie@nltraining.nl

Een taal leer je niet alleen in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Daarom is het doen van een taalstage een belangrijk onderdeel van de Taaltraining gericht op Werk. Alles wat de cursisten tijdens de lessen leren kunnen ze op hun taalstage direct in de praktijk toepassen. 

Het doel van de Taaltraining gericht op Werk is de drempel tot werk zo klein mogelijk te maken. Taal is hierbij natuurlijk erg belangrijk. Het grootste gedeelte van de cursus bestaat daarom uit taallessen, in totaal drie dagdelen per week. Daarnaast krijgen de cursisten twee dagdelen per week arbeidsmarkttraining, zodat ze ook bekend raken met onze werkcultuur. Deze kennis en vaardigheden kunnen ze vervolgens toepassen tijdens hun taalstage, waar ze één of twee dagdelen per week aanwezig zijn. Bij het zoeken van de taalstage wordt er samen met de cursist gekeken naar de mogelijkheden op basis van achtergrond en ambities.  

We merken dat de deelnemende cursisten snel vooruitgang boeken door intensief met de taal bezig te zijn, zowel binnen als buiten het klaslokaal. Daarnaast leren ze meer over werken in Nederland en worden de stappen die nog nodig zijn om zelf aan het werk te gaan duidelijker. 

Ook in uw gemeente kunnen wij dit traject verzorgen. Voor vrijblijvende informatie kunt u een bericht sturen naar participatie@nltraining.nl.

Participatie in uw gemeente? participatie@nltraining.nl
De Nederlandse Taalshow
Verschillende locaties

Op ons verzoek heeft De Nederlandse Taalshow vier keer een interactieve voorstelling voor de cursisten, taalmaatjes, buren, familie en partners van NLtraining en NLeducatie verzorgd.

Lees meer
De Taalhuisdocent: bijzondere ondersteuning voor het Taalhuis Lekstroom
Ijsselstein

NLeducatie ondersteunt het Taalhuis Lekstroom in een gezamenlijke aanpak van laaggeletterdheid. Een Taalhuis is een laagdrempelige plek waar mensen terecht kunnen met al hun vragen over de Nederlandse taal en om er te oefenen.

Lees meer
Taalstages in Leiden: succesvol en leuk!
Leiden

In de gemeente Leiden verzorgen wij duale trajecten in de vorm van taalstages.

Onze visie is dat het heel belangrijk is om een onderdeel te zijn van de samenleving.

Lees meer
Bekijk alle projecten > Alle projecten

Onze vestigingen: