Cursisten doen vrijwilligerswerk in Tilburg

Opdrachtgever: NLtraining
Locatie: Tilburg
Projectleider: Debby Benton
participatie@nltraining.nl

In Tilburg doen onze eigen cursisten met een taalniveau vanaf A2 vrijwilligerswerk. Als klassenassistent in alfabetiseringsklassen helpen zij andere cursisten en ondersteunen zij docenten. Ook worden zij ingezet als vertaler tijdens intakes.

De inzet van cursisten als vrijwilliger heeft vele voordelen. De docenten worden ontlast en cursisten krijgen meer hulp en begeleiding. De vrijwilligers zelf doen werkervaring op, breiden hun taalvaardigheid steeds verder uit en merken dat hun capaciteiten worden benut. Voor cursisten die als vrijwilliger aan de slag gaan, hebben wij een uitgebreide training klaar, zodat ze zich goed op hun functie kunnen voorbereiden. Wilt u zelf anderstaligen inzetten als vrijwilliger? Wij helpen u graag met het trainen en begeleiden van vrijwilligers. Voor vrijblijvende informatie kunt u mailen naar participatie@nltraining.nl.

Participatie in uw gemeente? participatie@nltraining.nl
De Nederlandse Taalshow
Verschillende locaties

Op ons verzoek heeft De Nederlandse Taalshow vier keer een interactieve voorstelling voor de cursisten, taalmaatjes, buren, familie en partners van NLtraining en NLeducatie verzorgd.

Lees meer
Taaltraining gericht op Werk
Utrecht

Een taal leer je niet alleen in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Daarom is het doen van een taalstage een belangrijk onderdeel van de Taaltraining gericht op Werk. Alles wat de cursisten tijdens de lessen leren kunnen ze op hun taalstage direct in de praktijk toepassen. 

Lees meer
De Taalhuisdocent: bijzondere ondersteuning voor het Taalhuis Lekstroom
Ijsselstein

NLeducatie ondersteunt het Taalhuis Lekstroom in een gezamenlijke aanpak van laaggeletterdheid. Een Taalhuis is een laagdrempelige plek waar mensen terecht kunnen met al hun vragen over de Nederlandse taal en om er te oefenen.

Lees meer
Bekijk alle projecten > Alle projecten

Onze vestigingen: