De Taalhuisdocent: bijzondere ondersteuning voor het Taalhuis Lekstroom

Opdrachtgever: Taalhuis Lekstroom
Locatie: Ijsselstein
Projectleider: Sandrina Brummelhuis
participatie@nltraining.nl

NLeducatie ondersteunt het Taalhuis Lekstroom in een gezamenlijke aanpak van laaggeletterdheid. Een Taalhuis is een laagdrempelige plek waar mensen terecht kunnen met al hun vragen over de Nederlandse taal en om er te oefenen. NLeducatie biedt inhoudelijke ondersteuning door de inzet van een Taalhuisdocent. Onze docent adviseert het Taalhuis, verzorgt trainingen aan vrijwilligers en professionals en biedt begeleiding aan taalvragers. De begeleiding van de docent aan taalvragers gebeurt in de vorm van het afnemen van intakes, het opstellen van een persoonlijk leertraject en het adviseren over taalondersteuning.

Door de samenwerking hopen NLeducatie en het Taalhuis mensen sneller en beter te helpen bij hun individuele vragen over de Nederlandse taal en over digitale vaardigheden.

NLeducatie kan ook actief het Taalhuis in uw gemeente ondersteunen. Voor vrijblijvende informatie kunt u mailen naar participatie@nltraining.nl.

Participatie in uw gemeente? participatie@nltraining.nl
De Nederlandse Taalshow
Verschillende locaties

Op ons verzoek heeft De Nederlandse Taalshow vier keer een interactieve voorstelling voor de cursisten, taalmaatjes, buren, familie en partners van NLtraining en NLeducatie verzorgd.

Lees meer
Taaltraining gericht op Werk
Utrecht

Een taal leer je niet alleen in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Daarom is het doen van een taalstage een belangrijk onderdeel van de Taaltraining gericht op Werk. Alles wat de cursisten tijdens de lessen leren kunnen ze op hun taalstage direct in de praktijk toepassen. 

Lees meer
Taalstages in Leiden: succesvol en leuk!
Leiden

In de gemeente Leiden verzorgen wij duale trajecten in de vorm van taalstages.

Onze visie is dat het heel belangrijk is om een onderdeel te zijn van de samenleving.

Lees meer
Bekijk alle projecten > Alle projecten

Onze vestigingen: