Start en doe mee! Week 15

Onze ambassadeur Daniel Abraham Gebru is hard aan het trainen voor de Paralympische Spelen eind augustus 2021. In tegenstelling tot Daniel, zitten veel van ons al een jaar thuis, bewegen we minder dan normaal en leven we volgens de laatste nieuwsberichten ‘ongezonder’. Daarom trappen we vandaag af met het wekelijkse lesprogramma gericht op bewegen en gezond leven: Start & doe mee! Elke dinsdag verschijnt er een leuke activerende werkvorm of energizer op onze website in het kader van bewegen, sporten, gezond eten, gezond leven en voldoende rust nemen. Dit zijn thema’s waar Daniel ook dagelijks mee bezig is ter voorbereiding van de Spelen. Elke docent, vrijwilliger, stagiaire, medewerker of andere geïnteresseerde kan hier gebruik van maken. Doe mee!

We gebruiken hiervoor het bekende ‘VUT-model’: voorbereiden (V), uitvoeren (U) en terugkijken (T). Het zijn korte opdrachten. De opdrachten kunnen in de klas of buiten. In de volgende les blik je terug op de opdracht. Per les ben je er maximaal 15 minuten mee bezig. Je kunt het gebruiken aan het begin of aan het einde van je les.

De deelnemers maken aan het einde een Mijn FIT-plan om actief aan de slag te blijven na deze periode. Wat is er allemaal in hun omgeving te doen? Wat nemen ze mee?

Doe mee & heel veel succes!

Start en doe mee! Week 15

Week 15: ‘Gezonde dingen’

Deze week weer een leuke werkvorm in aanloop naar de Spelen. Dit keer over gezond leven.

Voorbereiden:

Praat met de deelnemers over wat zij doen om gezond te blijven: sporten, voeding, wandelen, goed slapen, verzorging, goed voor jezelf zorgen, beweging, drinken etc.

Uitvoeren:

Laat de deelnemer iets pakken in hun huis m.b.t. bovenstaande. Laat de deelnemer vertellen waarom hij/zij dit associeert met een gezond leven.

Terugblikken:

Vertel aan de groep wat je afgelopen week gedaan hebt om gezond te blijven.

Mijn docent had persoonlijke aandacht voor mij! Ik heb snel mijn Nederlands kunnen verbeteren.

- Brahim -

Onze locaties