Start en doe mee! Week 14

Onze ambassadeur Daniel Abraham Gebru is hard aan het trainen voor de Paralympische Spelen eind augustus 2021. In tegenstelling tot Daniel, zitten veel van ons al een jaar thuis, bewegen we minder dan normaal en leven we volgens de laatste nieuwsberichten ‘ongezonder’. Daarom trappen we vandaag af met het wekelijkse lesprogramma gericht op bewegen en gezond leven: Start & doe mee! Elke dinsdag verschijnt er een leuke activerende werkvorm of energizer op onze website in het kader van bewegen, sporten, gezond eten, gezond leven en voldoende rust nemen. Dit zijn thema’s waar Daniel ook dagelijks mee bezig is ter voorbereiding van de Spelen. Elke docent, vrijwilliger, stagiaire, medewerker of andere geïnteresseerde kan hier gebruik van maken. Doe mee!

We gebruiken hiervoor het bekende ‘VUT-model’: voorbereiden (V), uitvoeren (U) en terugkijken (T). Het zijn korte opdrachten. De opdrachten kunnen in de klas of buiten. In de volgende les blik je terug op de opdracht. Per les ben je er maximaal 15 minuten mee bezig. Je kunt het gebruiken aan het begin of aan het einde van je les.

De deelnemers maken aan het einde een Mijn FIT-plan om actief aan de slag te blijven na deze periode. Wat is er allemaal in hun omgeving te doen? Wat nemen ze mee?

Doe mee & heel veel succes!

Start en doe mee! Week 14

Week 14: Woorden & Wandelen
Thema: bewegen

Voorbereiden:
Maak samen met je groep een woordweb over wandelen. Doe dit samen via de whiteboard-functie in Zoom. Je kan ook iedereen antwoord laten geven in de chat of WhatsApp en één deelnemer of iedereen het woordweb laten tekenen, hiervan een foto maken en delen. Vragen die je kunt stellen om het woordweb te creëren:

  • Wat is wandelen? Wat is lopen? (Bespreek: is er een verschil?)
  • Waar denk je aan bij wandelen/lopen?
  • Met wie wandel je?
  • Hoe vaak wandel je?
  • Waar wandel je naartoe?
  • Waarom is wandelen gezond?

Lees daarna  de tekst voor van de website van de Hersenstichting: ‘Wandelen houdt je hersenen gezond. Maak het nóg leuker met de nr. 1 wandelapp: Ommetje!' Zie de link: https://www.hersenstichting.nl/ommetje/

Uitvoeren:
Leg aan de deelnemers uit hoe ze een app downloaden op hun telefoon. Laat de deelnemers de app ‘Ommetje’ downloaden. Maak in de app een groep met je deelnemers aan.

Terugkijken:
Bespreek tijdens de volgende les jullie ervaringen in de groep. Vertel aan de groep hoeveel kilometer je afgelopen week gewandeld hebt en wat je ervan vond.

Mijn docent had persoonlijke aandacht voor mij! Ik heb snel mijn Nederlands kunnen verbeteren.

- Brahim -

Onze locaties