Uitreiking 2000e diploma Taal+ in Utrecht

Op donderdag 29 oktober reikte NLeducatie het 2000ᵉ Taal+ diploma uit. Onder de projectnaam Taal+ verzorgt NLeducatie sinds 2015 in samenwerking met verschillende gemeentes in de provincie Utrecht cursussen taal, rekenen en digitale vaardigheden. Tarik (39) was de gelukkige die het diploma samen met een bos bloemen en een taart in ontvangst mocht nemen.

 Uitreiking 2000e diploma Taal+ in Utrecht

Tarik volgde een jaar lang een cursus om taalniveau A2 te behalen. In september deed hij examen en slaagde in één keer voor alle onderdelen. Het examen was niet moeilijk, maar wel spannend. Hij heeft gisteren zijn diploma in ontvangst genomen.

Ook zijn vriendin Fatima kreeg haar diploma. Fatima en Tarik leerden elkaar beter kennen in de klas bij docente Liesbeth en zijn sinds kort samen. Ze volgen nu samen een tweede cursus bij NLeducatie om een hoger taalniveau te behalen. Beiden willen hierna graag een mbo-opleiding volgen om een betere baan te kunnen vinden. 

Tarik: “De lessen waren heel leuk. De groep bij Liesbeth voelde echt als familie. We bespraken in de klas vaak hoe het met iedereen ging. We hebben nog steeds met iedereen contact via WhatsApp. We hebben echt goede herinneringen aan de klas en aan Liesbeth, het was een mooie tijd. Liesbeth is echt een goede docent.”

Vanaf maart worden alle lessen van NLeducatie online gegeven. Cursisten en docenten videobellen en hebben contact via WhatsApp. Door de digiborden op locatie kunnen de lessen nu ook hybride plaatsvinden: sommige deelnemers zijn met de docent op school, anderen doen vanuit huis mee. Door het digibord en de camera kan iedereen elkaar zien en samenwerken op een veilige manier.

Mijn docent had persoonlijke aandacht voor mij! Ik heb snel mijn Nederlands kunnen verbeteren.

- Brahim -

Onze locaties