Digitale taalbanenmarkt

“Taal hoeft geen barrière te zijn. We hebben mogelijkheden om werknemers te helpen, er is alleen een kleine basis nodig om bijvoorbeeld de veiligheidsmaatregelen te kunnen begrijpen. We zien dat als mensen gaan werken, met aandacht voor de taal, dat dit ook sneller ontwikkeld wordt.” Aldus Joop van uitzendbureau Olympia, tijdens onze eerste online banenmarkt.

Digitale taalbanenmarkt

 

Ons programma Taal en Werk in Rotterdam en omstreken, een vaktaaltraject dat gericht is op het leren van Nederlands met oog op een baan, heeft precies dit doel. Zodra mensen eenmaal een taalbasis hebben, kunnen ze via professionele begeleiding en taalcontact met andere sprekers van het Nederlands verder leren. De taallessen verzorgen wij, voor de banen hebben we met onze partners een banenmarkt georganiseerd. Door corona was deze niet op locatie, maar online: dit gaf onze cursisten meteen de kans om te oefenen op online solliciteren.

Om kennis te maken met de vier bedrijven hebben onze 83 cursisten meegedaan aan vier Zoom-rondes. Verschillende bedrijven uit verschillende sectoren waren aanwezig. Wil je nou taalambassadeur worden, de thuiszorg in, of juist richting klantcontact of logistiek? Genoeg mogelijkheden!

Onze cursisten hebben een elevator pitch gemaakt voor het bedrijf dat ze aanspreekt. Deze pitches gaan we met de bedrijven bekijken om de winnaars te bepalen; deze winnaars mogen bij hun favoriete bedrijf een kennismakingsgesprek voeren.

 De banenmarkt is voorbij, op naar de kennismaking! De winnaars krijgen de komende dagen nog een workshop Persoonlijke Presentatie om ze helemaal klaar te stomen. We wensen de winnaars ontzettend veel succes bij deze gesprekken en hopen dat dit een match oplevert!

Mijn docent had persoonlijke aandacht voor mij! Ik heb snel mijn Nederlands kunnen verbeteren.

- Brahim -

Onze locaties