Nederland leert Door

Nederland leert door is een subsidieregeling vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en biedt iedereen tussen de 18 en pensioengerechtigde leeftijd de kans om gratis gebruik te maken van scholing.

Banner Image

Ook NLtraining doet hier aan mee en dat betekent dat wij tot 31 december van dit jaar gratis online cursussen kunnen aanbieden. Veel van die cursussen hebben te maken met het leren van de Nederlandse taal, omdat wij daarin zijn gespecialiseerd. Daarnaast bieden wij ook nog andere cursussen aan waarbij deelnemers bijvoorbeeld leren hoe ze de juiste school voor hun kinderen kiezen, hoe ze goedkoper en gezonder kunnen wonen of hoe ze de zorg- of huurtoeslag kunnen aanvragen.

Naast de modules op het gebied van taal, bieden wij ook een groot aantal modules aan waarbij digitale vaardigheden verbeterd kunnen worden. Zo hebben wij onder andere Word, Excel en PowerPoint in ons aanbod, maar ook Windows, Outlook, Internet en e-mail. Alle modules zijn op een basis- en gevorderd niveau beschikbaar, afhankelijk van het eigen instroom niveau.

Om de deelnemers tijdens deze zelfstandige cursus te begeleiden, heeft NLtraining een online chat waarbij gecertificeerde docenten elke dag vragen kunnen beantwoorden. Voor de gevorderde modules bieden wij ook gratis online workshops over bijvoorbeeld de moeilijke grammatica in de Nederlandse taal. Tijdens deze twee uur durende lessen, die ook weer gegeven worden door onze bekwame docenten, kunnen alle vragen gesteld worden die nodig zijn. De workshop kan zelfs meerdere keren gevolgd worden.

Het volledige aanbod is hier te bekijken. Voor meer informatie zijn wij uiteraard bereikbaar via telefoon of mail.