Nederlands verbeteren
Nederlands verbeteren

ROTTERDAM - Toegankelijke Taaltrajecten

 • Ochtend, middag en avond
 • Continu
 • 10 / 15 / 20 / 25 weken
 • Gecertificeerde docent
 • Beschikbaar in: Rotterdam

Vanwege de coronamaatregelen worden alle lessen via ons programma ‘leren op afstand’ gegeven. Je hebt contact met je docent en de andere cursisten via een online platform. Het boekenpakket wordt naar je huisadres gestuurd. Ook in coronatijd starten er wekelijks nieuwe cursussen. Je kunt je aanmelden voor deze cursus.


LET OP: Deze cursus kan alleen aangeboden worden aan mensen die wonen in een van de onderstaande plaatsen/stadsdelen:

Rotterdam Zuidoever          Rozenburg

Hoogvliet                            Pernis

Woont u niet in een van deze plaatsen, kijk dan naar onze andere opleiding in de regio https://www.nltraining.nl/cursusaanbod/informatie/57/rotterdam-de-beste-taaltrajecten 


In deze cursus werken we aan de Nederlandse taal, rekenen, digitale vaardigheden en geldzaken. Dit doen we over het thema dat het beste bij jou past:

1. Taal en ontwikkeling

Je hebt kinderen jonger dan 18 jaar en je wilt graag meer leren over hun ontwikkeling.

2. Taal en gezondheid

Je wilt meer leren over gezondheid en gezond leven. Denk bijvoorbeeld aan geestelijke gezondheid, een gezond gewicht, het gebruik van medicijnen en het voorkomen van ziektes. 

3. Taal en werk

Je bent op zoek naar werk, gaat bijna beginnen of je bent al aan het werk. In de cursus leer je de taal die je als werknemer nodig hebt.

 

Hoe doen we dat?

We werken met de nieuwste lesmethodes en we organiseren themalessen. Ook krijg je toegang tot de NLapp. Hierin staan je lesrooster, contactgegevens, spelletjes en je kunt chatten met andere cursisten of je docent.

 

Ben je:

 • Ouder dan 18 jaar?
 • Woonachtig in Rotterdam Zuidoever, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg
 • Niet (meer) inburgeringsplichtig

Dan hebben we een passende cursus voor je!

Het traject duurt 10, 15 of 20 weken. Je volgt zes uur per week les: 2x 3 uur. Ook maak je huiswerk en een portfolio waarin je laat zien wat je leert.

Locatie:

We hebben verschillende locaties in Rotterdam, o.a. op de Strevelsweg. Ook in veel buurthuizen zijn lessen van ons. Je kunt dus altijd bij jou in de buurt naar school.

Cursusdoelen:

 • Het verbeteren van de Nederlandse taal
 • Meer weten over opvoeding, gezondheid of werk
 • Het verbeteren van je rekenvaardigheden en omgaan met geldzaken
 • Het vergroten van je digitale vaardigheden

Afsluiting:

In de cursus werk je aan de Nederlandse taal, digitale vaardigheden, rekenen en geldzaken. Aan het eind heb je een hoger niveau en ontvang je een certificaat. We sluiten af met een gesprek over jouw toekomstplan. Samen kijken we welk vervolgtraject bij jou past. We houden tot zes maanden na de cursus wekelijks contact. Je mag altijd langskomen voor vragen, om verder te werken aan je portfolio in ons Open Leer Centrum of om een keuzeles te volgen.

Aanmelden:

Meld je aan via de knop 'inschrijven'. Je kunt ook bellen naar 010 – 30 33 214 voor meer informatie of een afspraak. Na aanmelding nodigen we je uit voor een intake. Dan toetsen we je startniveau en maken we samen met jou een Persoonlijk Ontwikkelingsplan.

Inschrijven

Mijn docent had persoonlijke aandacht voor mij! Ik heb snel mijn Nederlands kunnen verbeteren.

- Brahim -

Onze locaties